Besök av Tanzania

På bilden ovan: Ambassadör Dr. Willibrod Slaa och Mrs. Slaa från Tanzanias Ambassad och STJ´s ordförande Maria von Gegerfelt.

Vet du vilket som är Afrikas lugnaste och tryggaste land?

Svar: Tanzania!

Det fick vi lära oss i veckan på vårt möte med landets Ambassadör Dr. Willibrod Slaa som gästade oss i vår föreningslokal Camarillo på Kungstensgatan i Stockholm.

Landet satsar nu hårt på att öka turismen. Och goda förutsättningar finns, bland annat så har Tanzania hela 18 nationalparker och den som gillar vilda djur kan glädjas åt att världens största bestånd av elefanter finns här.

Ambassadör Slaa berättade stolt att man räknar med att nästan fördubbla antalet svenska turister i Tanzania – för närvarande omkring 12 000 per år (2018) – när det snart startas charterresor till Zanzibar, den vackra ön i havet utanför Dar Es-Salam på Tanzanias östkust.

Researrangören Hazze Sandström, som kan Tanzania på sina fem fingrar, berättade om allt som landet kan erbjuda de allt fler turisterna:

Bland det finaste i Tanzania är att här finns de mest öppna och varmaste människor man kan tänka sig.

Vi bjöds också några specialiteter från östra Afrika, som wraps med kyckling, grönsaker och en frasig, friterad samosa med läcker köttfärsfyllning.

Tanzania nästa? Ja, flera av oss kände oss rejält sugna på det…

För mer information, vänligen kontakta Tanzanias Ambassads  pressansvarige, mailbox@tanemb.se

Text: Ulf Elving. Foto: Bo E. Rosén.

Lämna en kommentar