STJ fyller 40 år!

I år firar vi 40-års jubileum och firandet av denna högtid gick av stapeln den åttonde oktober i vår föreningslokal Camarillo i Stockholm. Ett tjugotal medlemmar kom för att fira vår anrika förening. För 10 år sedan firade vi 30 år ombord på fullriggaren Af Chapman, där idén om en förening för resejournalister startades och som senare kom att bli STJ.

Jubileet inleddes med en välkomstskål i champagne till den stora dagens ära. När vi hade satt oss till bords så inledde Boje kvällen med ett intressant tal om föreningens historia och ställde också adekvata frågor kring föreningens varande och kommande inriktning.

Kamrater, kolleger och representanter för besöksnäringen. Jag har blivit ombedd att titta litet i backspegeln för vår förening.

Read more


Foto: TIBOR Foto

Efter Bojes tal var det så dags att få hugga in i den första tårtan, som var en dignade smörgåstårta med lax och skaldjur och som alla verkade uppskatta med tanke på den tystnad som infann sig under själva måltiden.

Efter maten intog Gösta scenen och tände ett ljus och i det vackra skenet började han sitt intressanta tal om journalistikens utveckling från 60-talet fram till i dag…

Gösta började sitt tal som handlade om journalistikens utveckling från 60-talet fram till i dag.

Read more

När Gösta lämnade podiet så var det dags att inta den andra tårtan för kvällen som var en gräddig marängtårta toppad med färska bär. När sötman lagt sig på paletten så var det dags för vår Grand Lady Christinas tur att inta scenen och hålla sitt tal om att …

Fylla 40 år! Jag minns själva den födelsedagen som en ungdomsfest fylld av löften för framtiden. Så kan väl vi få känna idag här och nu…

Read more

Efter kvällens alla kloka ord och dignade tårtor, skingrades vi i kvällsskenet glada och förhoppningsfulla inför föreningens framtid!

Speciellt tack till Boje Bengtsson, Gösta Elmqvist och Christina Falkengård för deras intressanta och tänkvärda tal!

Maria

Ordförande

Foton: TIBOR Foto

Lämna en kommentar